Seo och video

12 video SEO tips för att förbättra din ranking

 

Videoinnehållet har skjutit i höjden de senaste åren, och därför är det dags att undersöka hur lägga SEO att videoklippen kan påverka rankingen.

Videon är överallt och detta är både en välsignelse och en förbannelse, särskilt om du försöker stå ut från resten av publiken på toppen av sökmotor. Så överväga de följande video SEO tips för att hjälpa sätta dig före konkurrenterna…

1) lägga till värde

Lika vanligt som det kan låta, ditt innehåll bör vara relevanta för din målgrupp, mervärde som kommer att övertyga användare att ägna rätt tid att titta på din video. Mer kvalitet videor, desto större är chansen att tjäna som en myndighet, bygga en förtroendefull relation med din målgrupp och öka konverteringar.

2) host video till din egen domän

Om du skapar videoinnehåll att förbättra rankningen av din webbplats, måste du vara värd för videon till din egen domän, för att säkerställa att sökmotorer inte dirigera trafiken till en annan plats.

Låt oss säga till exempel att du föredrar att ladda upp videon på YouTube och lägga till en länk tillbaka till din webbplats i beskrivningen. Detta kan vara en bra idé om du vill utöka din räckvidd, men när det gäller SEO, sökmotorer genomsöker Youtube video först, istället för din webbplats.

Dessutom kan det en bra idé att skapa en ny sida för varje video, som Google nämner att detta gör indexeringen lättare.

3) skapa interaktivt innehåll

Vad sägs om lägga de interaktiva delarna som behövs till dina videoklipp aktivera tittarna? Oavsett om det är det faktiska innehållet, en anteckning eller bildtexten, finns det många sätt att du kan ”gamify” en video för att göra den mer interaktiv och engagerande, hjälper fånga användarnas uppmärksamhet.

Du kan även dela upp videon i kortare klipp, så att dina tittare att plocka som en som de föredrar att titta på, en strategi som har implementerats i många framgångsrika kampanjer.

4) skapa relevanta metadata

Din video bör ge de nödvändiga detaljerna för att hjälpa sökmotorerna att indexera den och enligt Google, titel, beskrivning och miniatyren är de viktigaste bitarna av information.

Metadata har mer detaljer om videoklippets titel, beskrivning, längden på videon och dess filnamn.

Videoklippets titel måste vara kort och koncis, medan beskrivningen kan ge mer information och sökord, öka rankningen av ditt innehåll.

Sist men inte minst, se till att filnamnet på din video är relevant, i stället för en generisk som ”video415.mph”, eftersom detta är ett annat sätt att beskriva ditt innehåll för sökmotorer.

Här är fler råd om hur man optimerar video för YouTube.

5) optimera med sökord

Sökord forskning kan också uppstå i video SEO och det kan hjälpa dig att hitta det mest relevanta innehållet för din målgrupp. Finns det ett visst sökord eller en fras som kan leda till bättre resultat? Vad är det bästa sättet att beskriva din video?

Känn dig fri att experimentera med olika sökord och alltid komma ihåg att skapa beskrivande, men också lättläst innehåll, att hjälpa både din publik, men också sökmotorerna.

6) fokusera på miniatyren

Vad sägs om plocka en miniatyr som är tydlig och relevant för innehållet i ditt videoklipp?

7) göra ”delbar” innehåll

Det är inte bara om att skapa en interaktiv video är det också om att producera innehåll att din målgrupp kommer att uppskatta.

”Delbar” innehåll är unik, kreativ och tillför värde för sin målgrupp, vilket gör det lättare att dela och större räckvidd.

Det är kvaliteten på ditt innehåll som kommer att göra din video stå från resten, och en tydlig uppmaning till handling kan också påverka webbplatsens myndighet med nya länkar och nämner.

 8) Lägg till en Videoavskrift

En fullständig Videoavskrift är den skriftliga versionen av videon och det kan vara mycket användbart om det även innehåller rätt användning av sökord, att hjälpa sökmotorer Läs mer om ditt innehåll.

Du kan antingen inkludera en avskrift till ljudet av din video, eller du kan också lägga till beskrivningsrutan tillsammans med HTML-sidan. Detta inte bara hjälper sökmotorer att upptäcka ditt innehåll, men även de läsare som kanske föredrar en översikt över din video.

9) skapa en webbplatskarta för video

En webbplatskarta för video ger alla nödvändiga uppgifter om videoklippets innehåll och det ger de information som sökmotorerna behöver få en tydligare bild av sitt sammanhang.

En video sitemap är ett annat sätt att presentera videoklippets titel, beskrivning, ämne, varaktighet och den kan även ge mer specifika detaljer, som en indikation av landsbegränsningar, något utgångsdatum, plattform begränsningar eller direktsändningar.

Den fungerar som en förlängning till webbplatsens allmänna sitemap och även om det kan ofta förbises i video SEO, är det ett viktigt steg för att hjälpa din video’s ranking.

10) återanvända video

Det finns många sätt att använda en befintlig video och detta kan förlänga dess ”livslängd” och dess räckvidd.

Till exempel kan du skapa en 10-minuters video på din webbplats, erbjuder tips om video SEO. Ditt mål är att driva denna sida till rankingen och öka medvetenheten och trafiken till din webbplats.

Istället för att bara främja särskilt sidan, vilket du bör göra ändå, du kan också ladda upp en förhandsvisning av denna video till din Facebook-sida till exempel leder din publik till din webbplats för mer information.

Dessutom kan du skapa en infographic, ett bildspel eller kortare videor, alla leder till den huvudsakliga källan till innehållet: din webbplats.

Det är en stor möjlighet att nå en bredare publik och främja ditt huvudsakliga innehåll, att hjälpa dem upptäcka din sida på det mest intressant och relevant sättet.

11) Tillåt inbäddning av din video

Om användare vill bädda in videon till deras webbplats eller sin blogg, betyder det att de gillar det nog att inkludera den på sin sida. Detta är redan en vinst för ditt innehåll och det kan leda till en förstärkt sida ranking på SERPs.

Således gör det enkelt för din målgrupp att bädda in din video, så du tjänar mer inkommande länkar för att hjälpa din SEO ansträngningar.

12) dela på sociala medier

Inte vara rädd att främja ditt innehåll så mycket som möjligt till alla relevanta kanaler, eftersom detta är det bästa sättet att sprida ordet om det och nå rätt målgrupp.

Detta kan leda till fler tittare, nya länkar, större trafik och naturligtvis bättre positionering på SERPs.

Känn dig fri att nå rätt personer som kan hitta innehållet intressant, eller ens att använda ditt nätverk för att främja det med detta. Även Betald marknadsföring kan vara användbart om du tror att detta kan bidra till dina mål.

Social myndighet inte kan förbises och i själva verket kan det vara ett bra sätt att öka din video’s SEO ansträngningar.

Takeaway

Det finns många sätt att tillämpa sökoptimering för ditt videoinnehåll, men allt handlar kvalitet än en gång, som utgångspunkt för din strategi.

Det är det faktiska innehållet som kommer att fånga publikens uppmärksamhet och optimeringen kan garantera att du blir belönad för ditt engagemang med en högre position på SERPs.

När du skapar relevant innehåll av hög kvalitet, sedan är det dags att börja tillämpa de ovanstående tips för att få ditt budskap märkt, både användare och sökmotorer.